Vse objave avtorja

Sit Fit

Barbara iz "Sit in Fit" v svoji mali kuhinji ustvarja enostavne, predvsem zelenjavne in super okusne jedi za vsak dan

Špargljeva pita

Sestavine za 2 osebi

  • 1 paketek listnatega testa
  • 1 šopek čim tanjših špargljev
  • 125 g skute
  • 4 žlice sveže naribanega parmezana
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 žlička limonine lupinice
  • 1 konica noža muškatnega oreščka
  • 4 kosi v olje vloženih sušenih paradižnikov
  • 4 vejice svežega timijana
  • sol
  • poper
  • olivno olje

Sestavine za 2 osebi

Priprava

Listnato testo razvaljaj na pekač, obložen s papirjem za peko. Centimeter od roba zareži (a ne do konca!), da narediš rob ter testo z vilico po vsej površini prešpikaj. Testo peci 15 minut na 200°C. Skupaj zmešaj skuto, nakockan paradižnik, limonin sok in lupinico, muškatni prešček, timijan in malo soli in popra. Šparglje nareži na širino listnatega testa in jih pokapaj z oljem, potresi s soljo in poprom ter vse vmasiraj v šparglje. Pečeno testo vzemi iz pečice in pusti počivati 5 minut. Testo znotraj roba namaži s skutinovo zmesjo, potem pa nanj razporedi šparglje in vse potresi z naribanim parmezanom. Še malo popopraj in peci še 15 minut. Pečeno pito vzemi iz pečice, po želji še malo okrasi s parmezanom, razreži in postrezi.

Sit Fit nasveti: Listnato testo razvaljaj na pravokotnik – na približno 25 cm x 40 cm. Če uporabiš Lidlovo testo, ga le odvij. Za lepši izgled šparglje položi izmenično, enkrat naj konica gleda levo, drugič desno. Pita je najboljša topla, dobra pa je tudi sobne temperature. Ostanek pite lahko ohladite in jo naslednji dan pogrejete ali pa pustite, da se segreje na sobno temperaturo. Sušene paradižnike lahko izpustite.

#SitFitPonedeljek #BrezmesniPonedeljki

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box