Solatne skodelice s tofujem, rezanci in mangovo omako

Sestavine za 2 osebi

  • 1 mlada čebulica
  • 1 paket tofuja
  • 1 paket steklenih rezancev
  • mangova omaka
  • olje
  • sezam
  • solatni listi

Sestavine za 2 osebi

Priprava

PRIPRAVA
Steklene rezance prelij z vrelo vodo in premešaj. Pusti namakati pet minut, nato pa jih splakni, dobro odcedi in prihrani za kasneje. V ponvi segrej žlico olja in na njem popeci nakockan tofu. Dodaj beli in malo zelenega dela mlade čebulice in še malo prepraži. Dodaj žlico mangove omake in prepraži, nato pa še dobro odcejene rezance. Prelij še z nekaj mangove omake in premešaj. Solato razdeli na liste, nato pa nanje razporedi rezance s tofujem, pokapaj še z malo mangove omake, okrasi z mlado čebulico in sezamom in takoj postrezi.

NASVET
Uporabiš lahko kateri koli okus tofuja.
Namesto mangove omake lahko izbereš tudi katero drugo.
Izberi solato po svojem okusu, priporočljivo je, da mehko ali kristalko, ki sta najbolj nežnega okusa.
Namesto steklenih rezancev lahko uporabiš tudi riževe ali tanke špagete.
Ko rezance dodaš k tofuju, naj bodo hladni, da ne bodo posrkali preveč mangove omake (se bodo itak potem segreli v ponvi).
Jed lahko postrežeš toplo ali hladno.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box