Solata z mlado špinačo in lubenico

Sestavine za 4 osebe

  • 100 g mlade špinače
  • 125 g mini mocarel
  • 300 g mesa lubenice
  • 50 g lističev melise (po okusu)
  • 30–50 g nepraženih arašidov
  • črni sezam
  • sol
  • sok 1 limone

Sestavine za 4 osebe

Priprava

  1. Lističe melise in mlado špinačo operite in osušite.
  2. Dodajte na koščke narezano lubenico, razpolovljene mini mocarele in arašide ter pokapajte z limonovim sokom in posujte s črnim sezamom.
  3. Solite po okusu.

Mlada špinača je v solati nadvse okusna tudi z nastrganim parmezanom ali tršim pikantnim sirom in pinjolami. Tako solato zabelite z oljčnim oljem in limonovim sokom ter jo postrezite s francosko štruco. Imenitna malica v vročih dneh je hitro pripravljena in prepriča s slastnimi okusi! Namesto s pinjolami lahko solato potresete z žlico praženega sezama.

Recepti: Matjaž Šink, Petra Slapar in Jasna Simoneta
Foto: Klemen Brumec
Stiliranje: Kaja Podržaj, Petra Slapar in Tanja Tuta
Revija Preprosto – pomlad/poletje 2018

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box