Solata z bučo in kandiranimi orehi

Sestavine za 2 osebi

  • ½ rumene jedilne buče
  • 1/3 paketa fete
  • 2 veliki pesti rukole
  • 100 g orehov
  • med
  • olje
  • balzamični kis
  • bučno olje
  • sol in poper

Sestavine za 2 osebi

Priprava

V kozici segrej 2 žlici medu, dodaj ¼ žličke soli in umešaj orehe. Orehe prenesi na pekač in peci približno 15 minut na 175°C. Orehe imej ves čas na očeh, da se ne zažgejo. Pečene pusti počivati minuto, nato pa poberi s pekača. Bučo nareži na kocke, zmešaj z žlico olja, malo soli in popra ter prenesi na pekač. Najprej peci 20 minut, nato bučo obrni in peci še približno 10 minut. Rukolo operi in osuši, nato pa prelij s prelivom. V preliv zmešaj 2 žlici olja in žlico balzamičnega kis. Posoli in popopraj po okusu. V solato daj še feto in kandirane orehe in narahlo premešaj. Serviraj, po želji pokapaj z malo bučnega olja in takoj postrezi.

NASVET
Uporabiš lahko katero koli jedilno bučo – maslenko, muškatno ali hokaido bučo.
Uporabiš lahko katero koli solat – radič, motovilec, rukolo ali špinačo.
Za prebavo je najboljše, da orehe čez noč namakaš v vodi, nato pa pred peko splakneš in posušiš. Za bolj natančno razlago postopka glej: http://bit.ly/2Dqsa3z.
Kocke buče naj bodo približno enako velike, na pekaču pa naj se ne dotikajo preveč, da bodo lepo zapečene in se v pečici ne bodo kuhale.
Vse sestavine za solato lahko pripraviš vnaprej, a jih hrani ločeno. Pred postrežbo pa le zmešaj in postrezi.

Oceni ta recept

Info box