Vse objave avtorja

Mate Janković

Njegova strast do kuhanja je nalezljiva, svoje jedi pa bi opisal kot "funk" - razigrane, enostavne in hkrati kompleksne.

Solata s piščančjimi medaljoni

Sestavine za 4 osebe

  • 800 g piščančjih medaljonov
  • 300 g bučk
  • 100 g izkoščičenih zelenih oliv
  • 200 g sira iz slanice
  • 200 g paradižnika
  • 12 listov bazilike
  • 12 listov mete
  • sok dveh limet
  • sol, poper
  • oljčno olje

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Narezane piščančje medaljone posolimo in popopramo ter prepražimo na oljčnem olju. Odstavimo z ognja in ohladimo. Prestavimo v drugo posodo in dodamo sir, izkoščičene olive, tanke rezine bučk in paradižnika, posolimo in popopramo, začinimo še z meto in baziliko ter prelijemo s sokom limete in oljčnim oljem. Premešamo in takoj postrežemo.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box