Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Sočni pisani hamburger po ameriško s čevapčiči in karamelizirano čebulo v družbi zeliščnega krompirja in bučk

Sestavine za 6 oseb

čevapčilči

  • čevapčiči XXL
  • 2 hrustljavi nektarini
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 1 kumara
  • sladka koruza
  • 2 kuhani jajci iz hlevske reje
  • 1/2 zelene paprike
  • ameriška omaka za žar ali hamburgerje
  • 150 g naribanega belega zelja
  • solni cvet
  • hrustljava zelena solata
  • bivolja mocarela

karamelizirana čebula

  • 25 g irskega masla
  • 250 g čebulnih obročkov
  • 1 žlica svežega timijana (brez stebel)
  • solni cvet

barvni kruhki

  • 400 g moke
  • 15 g svežega kvasa
  • 2 dl (mlačnega) soka rdeče pese
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 50 g zmehčanega irskega masla
  • 3 sveža jajca iz hlevske reje
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica sezamovih semen za posip

krompir z zelišči

  • 3 srednje veliki krompirji
  • 1 bučka
  • 2 žlici pražene čebule
  • solni cvet
  • 1 žlica olja
  • šopek vrtnih zelišč (rožmarin, timijan, majaron …)

Sestavine za 6 oseb

čevapčilči

karamelizirana čebula

barvni kruhki

krompir z zelišči

Priprava

Čevapčiči
Paradižnike, nektarine in bivoljo mocarelo narežemo na rezine, papriko očistimo in narežemo na kocke. Čevapčiče na predhodno ogretem žaru ali v ponvi, kamor smo dodali žlico oljčnega olja, na srednji temperaturi pečemo štiri do pet minut z vseh strani, da se hrustljavo zapečejo.

Karamelizirana čebula

Za karamelizirano čebulo stopimo v ponvi maslo, dodamo čebulne obročke, timijan in solni cvet ter dušimo 20 do 25 minut, da postanejo zlato rumene barve.

Barvni kruhki

V posodi zmešamo sok rdeče pese, sladkor in kvas. Premešamo, da se kvas raztopi. Ko se začne kvas peniti, damo v mešalno skledo presejano moko, sol in irsko maslo. Na sredini moke naredimo jamico, vanjo vlijemo sok rdeče pese s kvasom in dve stepeni jajci.
Sestavine zmešamo v testo in ga s kuhalnico ali rokami pet minut gnetemo.
Pregneteno testo stresemo na pomokano delovno površino in ga ponovno gnetemo, da postane mehko in prožno. Prestavimo ga v namaščeno skledo, pokrijemo z bombažno kuhinjsko krpo ali prozorno folijo za živila in pustimo vzhajati, da podvoji volumen.
Vzhajano testo ponovno pregnetemo in oblikujemo kroglice. Položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Ohlapno pokrijemo z naoljeno prozorno folijo in pustimo, da kroglice ponovno vzhajajo ter podvojijo volumen. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Jajce stepemo in ga s čopičem namažemo po kroglicah iz testa. Posujemo s sezamom. Postavimo v pečico in pečemo 12 do 15 minut.
Pečene kruhke prerežemo na polovice, jih popečemo z notranje strani in namažemo z ameriško omako.

Krompir z zelišči

Krompir olupimo in narežemo na krhlje ali rezine. Pokapamo z oljčnim oljem in spečemo na žaru ali v ponvi do hrustljavosti. Solimo in potresemo z zelišči. Bučko operemo in narežemo na rezine. Na hitro z obeh strani popečemo na žaru in posujemo s solnim cvetom.

Oglej si tudi, kaj je zapisala Ema

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box