Vse objave avtorja

Ana Bulat

Ana že vrsto let piše in fotografira izvrstne recepte za Lidlove sladke petke na Facebooku.

Snežne vanilijeve kepe

Sestavine za 4 osebe

  • 0,4 dl mleka
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 3 jajca
  • 2 x 60 g sladkorja

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Najprej rumenjake ločimo od beljakov. Beljake in sladkor stepemo v trd sneg in postavimo na stran. V mleko vsujemo vaniljev sladkor in segrejemo. Tik pred vretjem odstavimo, nekoliko zmanjšamo temperaturo (mleko ne sme vreti) in ga pustimo na srednji temperaturi. Z dvema žlicama iz snega oblikujemo žličnike (ali poljubne oblike), jih denemo v vroče mleko in na vsaki strani kuhamo minuto in pol. Nato jih s penovko poberemo iz mleka in postavimo na krožnik.
V drugi posodi z metlico dobro zmešamo rumenjake in drugo polovico sladkorja. Dodamo 5 žlic mleka (še toplega) v katerem smo kuhali beljakove kepe in premešamo. Dodamo še preostalo mleko, ponovno premešamo, vlijemo nazaj v kozico in ob stalnem mešanju kuhljamo še par minut oz. dokler se vanilijeva omaka malce ne zgosti.
Odstavimo in vlijemo omako na krožnike, dodamo beljakove kepe in postrežemo.
Sladico lahko ponudimo tudi hladno (v tem primeru pustimo, da se sladice ohladijo na sobno temperaturo in jih nato shranimo v hladilniku).

#CinnamonAndThyme #SladkiPetek

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box