Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Smetanski goveji golaž s polento

Sestavine za 4 osebe

  • 2 x 480 g govejega mesa za golaž,
  • 50 g masla,
  • 1 lonček koruznega zdroba,
  • 2 dcl cabernet sauvignona,
  • 1 dcl smetane za kuhanje,
  • 1 velika čebula,
  • 2 stroka česna,
  • 2 žlički mlete sladke paprike,
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata,
  • 2 lovorjeva lista,
  • 8 poprovih zrn,
  • sol in
  • olivno olje.

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Ko že misliš, da Urškin golaž ne more biti še bolj slasten, mu doda smetano in nastane božansko kremast smetanski golaž! 👩🏻‍🍳🥘 Odlično nedeljsko kosilo, ki ga boš z veseljem podelil/a z najbližjimi. 😇 Katero prilogo imaš najraje poleg golaža? 😋

👩‍🍳 Priprava:
Na olivnem olju popražimo na drobno narezano čebulo. Nato dodamo meso, solimo in ga pražimo do rjave barve. Zatem dodamo strt česen, mleto papriko, paradižnikov koncentrat in pražimo dokler česen ne zadiši. Zalijemo z vinom in dodamo samo toliko vode, da je meso pokrito. Dodamo še lovorjev list, poper in pokrito kuhamo 1-1,5 uro. Na koncu na nizkem ognju vkuhamo še smetano za kuhanje in počakamo par minut, da se omaka zgosti. Polento skuhamo v vreli slani vodi. Razmerje voda: polenta je 3:1. V kuhano polento vmešamo še
maslo.


Recept in 📸: Urška z bloga 220 stopinj poševno.
#PreprostoZUrško #220stopinjpoševno

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box