Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Slastni XXL čevapčiči in topla krompirjeva solata s kozjim sirom, pinjolami in figami

Sestavine za 4 osebe

čevapčiči

  • 640 g XXL čevapčičev
  • rezine slanine (kolikor je čevapčičev)
  • 150 g gorčice

krompirjeva solata

  • 1 kg mladega krompirja (manjši, enako veliki gomolji)
  • 20 g masla
  • 5 cl solatnega olja
  • 6 strokov česna (neolupljenih)
  • 2 vejici svežega timijana
  • 50 g semen pinjole
  • 150 g kozjega sira
  • 100 g trapista
  • 4 fige
  • solni cvet
  • sveže mlet črni poper

Sestavine za 4 osebe

čevapčiči

krompirjeva solata

Priprava

Čevapčiči

Na vsako rezino slanine namažemo žličko gorčice in zavijemo okoli čevapčiča. Ponev oz žar (na oglje) dobro segrejemo in čevapčiče z vseh strani enakomerno popečemo(čevapčiči naj bodo v notranjosti še malo rožnati). Pred serviranjem jih po želji razrežemo na tretjine.

Krompirjeva solata

Pečico segrejemo na 200˚C. Krompirjeve gomolje dobro operemo, damo v večjo posodo, prelijemo z mrzlo vodo, posolimo, zavremo in skuhamo.
Odcedimo in pustimo nekaj minut, da se lupina osuši, preden krompir pretresemo v globlji pekač. Dodamo neolupljene stroke česna in timijan, prelijemo z mešanico vročega masla in olja ter začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom.
Pečemo v pečici 20 minut, da krompir zlato porumeni.
Pekač vzamemo za trenutek iz pečice, da potresemo krompir s semeni pinjol, nato vrnemo v pečico še za 5 do 7 minut.
Kozji sir nadrobimo na manjše koščke, sir trapist pa narežemo na kocke. Fige narežemo na četrtine ali na krhlje. Do serviranja shranimo v hladilniku.

Oglej si tudi, kaj je zapisala Ema

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box