Vse objave avtorja

Ana Bulat

Ana že vrsto let piše in fotografira izvrstne recepte za Lidlove sladke petke na Facebooku.

Sestavine za 4 osebe

Biskvit:

  • 150 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 80 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 jajci
  • 5 žlic kokosovega mleka (približno 1 dl oz. 100 g)

Krema:

  • 250 g sira maskarpone
  • 5 žlic sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • jagodna ali malinova marmelada
  • sveže jagode

Sestavine za 4 osebe

Biskvit:

Krema:

Priprava

V manjši posodi zmešamo moko in pecilni prašek. Sladkor, vanilin sladkor in jajci v drugi posodi močno penasto stepemo. Dodamo kokosovo mleko in premešamo. Počasi dodamo še moko s pecilnim praškom. Maso vlijemo v pomaščen pekač v obliki srca in pečemo na 175 °C približno 23-25 minut.

Pečen kolač malce ohladimo in po potrebi, če se nam je po sredini zelo dvignil, ta del z nožem odrežemo. Tako po vrhu dobimo ravno površino. Prelijemo jo z nekaj žlicami sladkornega sirupa in pustimo, da se popolnoma ohladi. Sladkorni sirup pripravimo tako, da skupaj zmešamo nekaj žlic tople vode in žlico sladkorja.

Za kremo zmešamo maskarpone, 5 žlic sladke smetane in 2 žlici sladkorja v prahu.

Biskvit najprej premažemo s jagodno ali malinovo marmelado, nato pa po vrhu previdno nadevamo še maskarpone kremo. Kremo lepo razporedimo, okrasimo z jagodami in po želji posujemo z naribano čokolado (lahko tudi stopljeno). Hranimo v hladilniku.

OpSladko srceomba

Pekač v obliki srca, ki smo ga uporabili mi, meri po širini in dolžini približno 22×22 cm.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box