Skleda s kitajskim zeljem in svinjino

Sestavine za 4 osebe

  • 400 g svinjskega bifteka
  • 2 stroka česna
  • 25 g korenine ingverja
  • čili
  • 1 jedilna žlica limoninega soka SoleVita Lemon + Juice
  • 5–6 jedilnih žlic sojine omake
  • 5 žlic sončničnega olja Vita d’Or
  • 600 g kitajskega zelja (lahko tudi belega zelja)
  • 1 šopek mlade čebule
  • 150 g sojinih kalčkov
  • 200 g basmati riža Golden Sun
  • jodirana sol
  • 50 g indijskih oreščkov
  • 1–2 čajni žlički jedilnega škroba

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Meso operite, osušite z brisačo in narežite na trakove. Olupite česen in ingver, ju sesekljajte, zmešajte s čilijem, limoninim sokom in s 3 jedilnimi žlicami sojine omake ter oljem. V tej omaki marinirajte meso 60–90 minut.

Očistite zelje in čebulo, zelje prečno prerežite na 1 cm široke trakove, čebulo pa narežite na krogce. Kalčke operite in pustite, da se posušijo. Riž dajte v 400 ml vrele soljene vode in pustite vreti 10 minut na majhnem ognju.

Meso odcedite, marinado pa shranite za pozneje. Meso v kosih dobro zapecite na preostalem olju v vročem voku ali ponvi in ga vzemite iz voka oz. ponve. Zelje in čebulo med mešanjem rahlo popražite na olju, v katerem ste popekli meso. Dodajte marinado in meso ter pražite pribl. 5 minut. Dodajte sojine kalčke in indijske oreščke ter pražite 3 minute, nato začinite s preostalo sojino omako in čilijem. Škrob zmešajte z nekaj vode in z njim rahlo zgostite omako. Servirajte z rižem.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box