Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Sirov burek

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g sira v slanici
  • 200 g kisle smetane
  • 500 g vlečenega testa
  • 1 dcl olja
  • 1,5 dcl vode

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Sir in 3/4 kisle smetane z vilico zdrobite in dobro premešajte. Ker je sir že slan, ne dodajajte soli. Vlečeno testo na polovici prerežite. Pekač dobro naoljite. 1-2 lista vlečenega grobo zmečkajte z 1/4 kisle smetane in položite na dno pekača. Zmečkani listi bodo dali hrustljav spodnji del bureka. Obložite z 2 žlicama nadeva in pokapljajte z 2 žlicama vode in 1 žlico olja. Pokrijte z vlečenim testom, spet obložite z 2 žlicama nadeva, pokapljajte z 2 žlicama vode in 1 žlico olja. Ponavljajte vse do zadnjih dveh listov testa. Zadnja dva lista prepognite, zložite v čim več plasteh, ki jih vedno naoljite in pokapljajte z vodo. Tako bo zgornja plast bureka hrustljava. Vmesne plasti ne nadevajte preveč, ker pride potem burek bolj podoben zavitku. Burek mora imeti več listov in tak bo tudi hrustljav. Po vrhu še polijete z 2 žlicama vode in žlico olja. Burek pecite v pečici (ogrevanje zgoraj in spodaj, najnižje izvodilo) na 200 stopinj, približno 50-60 minut odvisno od pečice. Med peko burek še dvakrat prelijte z mešanico olja in vode.
Dober tek! 😋

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box