Vse objave avtorja

Ana Bulat

Ana že vrsto let piše in fotografira izvrstne recepte za Lidlove sladke petke na Facebooku.

Scones z rozinami

Sestavine za 2 osebi

  • 280 g bele moke
  • 1 1/3 žličke pecilnega praška
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 40 g masla
  • 1 vanili sladkor
  • 50 g rozin
  • 150-160 ml mleka

Sestavine za 2 osebi

Priprava

Angleško muhasto vreme in naša ponudba v britanskem in škotskem tednu sta ta teden navdahnila našo Ano s Cinnamon and Thyme, ki je pripravila sladico, s katero se Angleži sladkajo ob čaju – scones z rozinami. Mmmmmmm!

Pečico ogrejemo na 200 C. Skupaj zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor v prahu in presejemo skozi sito. Dodamo vanilijev sladkor in maslo, ki ga dobro vtremo v moko. Rozine grobo nasekljamo in dodamo k ostalim sestavinam. Na sredini naredimo luknjo, vlijemo vanjo mleko in premešamo. Po potrebi dodamo še žlico mleka. Testo zvrnemo na pomokan pult in ga trikrat prepognemo. Sploščimo ga na pribl. 2-2,5 cm debelo in narežemo na 6 delov. Vsak del testa premažemo z mlekom. Pečemo približno 15-17 minut oz. do zlatorjave barve.

Scones z rozinami

Postrežemo lahko tople ali hladne, z dodatkom limoninega namaza, marmelade in sladke smetane.

? Anin nasvet: Rozine lahko izpustimo ali jih nadomestimo z drugim suhim sadjem, koščki čokolade, oreščki …

Boš slastne kolačke idealne za to vreme pripravil / pripravila tudi ti? Bodi nam v navdih in kolačke pripravi, speci in nam jih pokaži s fotografijo v komentarju. To nam bo zagotovo polepšalo te deževne dni.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box