Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Sashimi tuna

Sestavine za 4 osebe

  • 400 g Sashimi tune,
  • črni sezam,
  • oluščen sezam,
  • 2 avokada,
  • mlada čebula,
  • 0,5 dcl sojine omake,
  • 1 žlica medu,
  • 1 limeta,
  • 0,5 dcl olivnega olja,
  • 1 žlička nastrganega ingverja,
  • mešana solata,
  • riž,
  • sol in
  • poper.

Sestavine za 4 osebe

Priprava

🐠 Danes jemo doma narejeno eksotično kosilo! 🤩 Sashimi tuna je eden izmed bolj prepoznavnih japonskih jedi, ki jo zlahka pripraviš tudi doma. 😋👌 Poglej si, kako enostavno je in v komentarju označi osebo, ki mora jed tudi pripraviti… ti pa prideš poskusiti, kajne? 😇

👩‍🍳 Priprava:
Riž skuhamo po navodilu na embalaži.
V stekleno posodo nalijemo olje, sojino omako, med, sok 1/2 limete in dodamo nastrgan ingver. Z
metlico premešamo in v omako vložimo kose tune. Posodo zapremo in v hladilniku mariniramo čez
noč.

Marinirano tuno povaljamo v mešanici sezama in spečemo na malo olivnega olja. Na vsaki strani
približno 30 sekund. Lahko tudi dlje, če želimo bolj zapečeno tuno.
Za avokadov pire v sesekljalniku zmiksamo avokado, sok 1/2 limete, sol in poper.
Tuno narežemo na tanke rezine in jih postrežemo na mešani solati in avokadovem pireju.

Recept in 📸: Urška z bloga 220 stopinj poševno.

#PreprostoZUrško #220stopinjpoševno

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box