Rižev puding z belo čokolado in karamelizirano skorjico a la creme brulee

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g ostanka kuhanega riža
  • 0,5 dcl mleka (lahko navadnega, kokosovega, brez laktoze...)
  • 100 g bele čokolade
  • 1 cimetova palčka
  • 1 strok vanilije
  • 3-4 rumenjaki
  • za vsak kozarec še 1 žlička sladkorja za karamelo
  • maline, borovnice oz. sezonsko sadje

Sestavine za 4 osebe

Priprava

V mleko dodamo začimbe in ga kuhamo približno 5 minut, da začimbe spustijo aromo. Začimbe poberemo ven, z mlekom pa prelijemo ostanek riža. Dobro premešamo, da se riž razpusti, če je slučajno zlepljen. Dodamo rumenjake in z metlico vse skupaj dobro raztepemo. Dodamo še nalomljeno belo čokolado in na nizkem ognju kuhamo kakšnih 5 minut, da se puding zgosti. Ves čas mešamo.

Kuhan puding pustimo, da se nekoliko ohladi in zgosti. Nadevamo ga v kozarce, po vrhu posipamo sladkor in s posebno pištolo karameliziramo. Če nimamo slednjega pripomočka, naredimo karamelo posebej in jo na tanko polijemo po vrhu pudinga.

Zraven postrežemo kiselkasto sadje, ki bo odlična protiutež kremnemu pudingu.

Recepte je za vas pripravila: Urška Fartelj (220 stopinj poševno)

https://www.220stopinjposevno.com/

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box