Rezanci z gobicami in pestom

Sestavine za 2 osebi

  • 200 g rezancev (ali paket Deluxe rezancev Pappardelle Ripiene)
  • 2 koščka masla
  • 4 stroki česna
  • 200 g gob (ali vrečka Deluxe gob Mushrooms Mix)
  • svež peteršilj
  • 2 žlički pesta (ali Deluxe pesta Ricotta Walnut Pesto)
  • 2 žlici mascarpone sira
  • sol
  • poper

Sestavine za 2 osebi

Priprava

Testenine skuhaj po navodilih na embalaži – skodelico vode nujno prihrani! V ponvi stopi košček masla, nato pa na stopljenem zmehčaj česen. Dodaj gobe in kuhaj, da se skuhajo in da voda, ki jo izpustijo, izpari. Malo posoli in popopraj ter dodaj svež peteršilj. Nato dodaj pesto, dobro premešaj, nato pa dodaj še mascarpone. Dolij toliko prihranjene vode, da dobiš svilnato kremno omako. V omako previdno umešaj testenine, jih serviraj, okrasi s parmezanom in peteršiljem ter takoj postrezi.

NASVET
Uporabiš lahko katere koli rezance. Uporabiš lahko katere koli (ali mešanico večih) gob. Namesto masla lahko uporabiš tudi (olivno) olje. Uporabiš lahko kateri koli pesto, lahko tudi zelenega. Namesto mascarpone sira lahko uporabiš tudi smetano za kuhanje.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box