Regratov pesto

Sestavine za 4 osebe

  • 120 g bučnih semen
  • 80 g parmezana
  • 120 g regratovih listov
  • 3 stroke česna
  • 1 žlico limoninega soka
  • 1 dcl olivnega olja
  • Sol
  • poper

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Vsi verjetno zelo dobro poznamo bazilikin pesto, ki se tako slastno poda h kruhkom, picam in še marsikateri jedi. Toda ali veš, da lahko baziliko nadomestiš tudi z regratom in prav tako ustvariš odličen pesto za prilogo k svojim jedem? Poizkusi!

Bučna semena najprej razporediš na peki papir in jih približno 5 min pečeš v pečici na 170 stopinj, da malo zahrustajo. Nato jih daš v skodelico in jim dodaš drobno sesekljan česen ter vse skupaj pretlačiš s tlačilko. Nato dodaš še parmezan, drobno sesekljan regrat ter limonin sok in vse skupaj še enkrat dobro pretlačiš, da dobiš čim bolj gladko zmes. Priliješ še olivno olje, poper in sol ter dobro premešaš. Tvoj pesto je sedaj pripravljen, da ga postrežeš svojim gostom!

Oglej si tudi Tomažev recept


Regratovi cvetovi ponoči spijo

Ali veš, da se regratovi cvetovi vsako jutro odprejo, da pozdravijo sonce, ponoči pa se zaprejo in gredo spat?

 

 

Regratova lučka na potovanju

Prav gotovo tudi ti spomladi nabiraš regratove lučke in upihneš njihova semena. Toda ali veš, da seme lahko prepotuje tudi 8km preden se usede nazaj na tla?

Oceni ta recept

Sorodni recepti

Info box