Ravioli s kostanjem iz Majerije v Slapu pri Vipavi

Sestavine za 4 osebe

Testo

  • 50 g gladke (mehke) moke
  • 50 g ostre moke
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak

Nadev

  • 20 g oljčnega olja
  • 5 g sesekljane čebule
  • 5 g sesekljane pancete (slanine)
  • 100 g olupljenih kuhanih kostanjev
  • 50 g sira feta
  • sol
  • poper
  • timijan

Omaka

  • 20 g masla
  • 100 ml mleka
  • sol
  • poper
  • 30 g ovčjega sira
  • ščepec žafrana

Okusna dekoracija

  • parmezan
  • pinjole
  • mak
  • maline

Sestavine za 4 osebe

Testo

Nadev

Omaka

Okusna dekoracija

Priprava

Lidlova skrivna sestavina: kostanj

Med jesenskimi dobrotami, ki čakajo na kupce v Lidlovih trgovinah, so kajpak tudi kostanji. Kostanj pa se je znašel tudi na jedilnem listu Martinove pojedine v dobrojedcem znani Majeriji v Slapu pri Vipavi, kjer za lačne želodce in žejna usta skrbijo Matej, Nataša in Tanita Tomažič s svojo ekipo. Matej, dolgoletni učitelj kuharstva v Trstu in kuhar v kultni La Subidi pri Krminu, je z družino ustvaril košček nebes na majeriji v zgornji Vipavski dolini: med vinogradi in sadovnjaki, med burjo in soncem. Lidlova skrivna sestavina – kostanj – je postala glavna igralka v doma pripravljenih raviolih!

Postopek:

Za testo gladko vmešamo vse sestavine; ko je voljno, ga razvaljamo in zrežemo na 5 cm velike kvadrate ter napolnimo z nadevom.

Za nadev na olju prepražimo čebulo in slanino, dodamo kuhan in olupljen kostanj, ga zmečkamo in vse skupaj prepražimo. Na koncu dodamo začimbe in sir feta.

Ko testo nadevamo, oblikujemo raviole in jih kuhamo 3 do 4 minute v vreli slani vodi.

Medtem pripravimo omako: maslo spenimo, ga zalijemo z mlekom in vremo, dokler se rahlo ne zgosti. Nazadnje dodamo drobno nariban ovčji sir ter žafran in omako premešamo.

Kuhane raviole premešamo v žafranovi omaki ter položimo na topel krožnik. Čez raviole naribamo parmezan, posujemo z opraženimi pinjolami in makom ter obogatimo s par kapljicami zmiksanih malin.

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box