Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Pustni poljubčki

Sestavine za 4 osebe

  • 3 beljake
  • 150 g sladkorja
  • ščepec soli

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Ko doma pripravljamo pustne krofe, ponavadi ostane veliko beljakov. Iz njih lahko pripraviš puhaste mandljeve kolačke, okusno torto ali pa mojo drugo najljubšo pustno sladico … Vse, kar moraš upoštevati, je, da je za najboljši sneg jajca treba segreti na sobno temperaturo, zato jih iz hladilnika vzemi približno pol ure prej.

Beljake z ročnim mešalnikom najprej stepaš na manjši, potem pa vedno večji hitrosti, da nastane čvrst sneg, v katerega med stepanjem dodaš sladkor in ščepec soli. Zmes daš nato v dresirno vrečko/čisto vrečko za shranjevanje živil, ki ji odgrizneš majhen košček kota. Beljakovo zmes v lepih oblikah nabrizgaš na pekač, prekrit s peki papirjem, tega pa postaviš v pečico, ogreto na 100 °C. Ko so beljaki popolnoma trdi (čez približno 2 uri), jih pobereš s pekača in že je čas za … slastne pustne poljubčke.

Oglej si tudi Tomažev recept

Barvno je zabavno!

Pustni poljubčki niso samo zelo okusni, ampak tudi zelo zabavni … Ko jih delaš, se poigraj z različnimi oblikami ali pa tik pred koncem stepanja dodaj naravna barvila za živila. Tvoji poljubčki bodo tako barviti kot najbolj razigrana pustna povorka!

3 pomembni triki

1. Posoda, v kateri stepaš beljak, mora biti popolnoma čista in suha. Že ena kapljica vode je lahko usodna za tvoj pustni posladek.

2. Sneg je ravno prav kompakten takrat, ko se na vrhu začnejo delati robovi. Če se vrhovi ne delajo, pomeni, da zmes še ni dovolj trda.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box