Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Puranji zrezki v gobovi omaki

Sestavine za 4 osebe

  • 1/2 košarice šampinjonov
  • 0,5 dcl smetane za kuhanje
  • 1 žlica moke
  • 3 dcl vode
  • sol
  • sveže mlet poper
  • olivno olje

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Na olivnem olju zlato popečemo puranje zrezke, ki jih samo solimo. Pečene zrezke odstranimo iz ponve in na isti maščobi na hitro popražimo na lističe narezane šampinjone. Zrezke dodamo k šampinjonom, dodamo hladno vodo v kateri smo dobro razmešali moko (ne sme biti grudic). Po potrebi dodamo še malo vode, solimo. Kuhamo, dokler se omaka ne zgosti. Nato dodamo smetano za kuhanje, premešamo in segrejemo samo do vrenja. Popramo in postrežemo.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box