Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Puranja pečenka z jabolki in mlinci

Sestavine za 4 osebe

  • 800 g puranji prsni file,
  • 4 manjša jabolka,
  • 3 šalotke,
  • 1/4 hokaido buče,
  • 2-3 korenčke,
  • 1 strok česna,
  • 1 dcl chardonnay vina (suho),
  • 3 žlice prekajene zaseke,
  • 3 klinčki,
  • poper v zrnih in
  • sol.

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Mmm, ko zadišijo Martinove dobrote! 💙 Ali bolje rečeno, Urškine dobrote. 😉 Za današnje nedeljsko kosilo je Urška poskrbela z odlično puranjo pečenko in okusno prilogo, ki bo navdušila prav vse. 😍 Kakšno prilogo pa ti navadno pripraviš poleg sočne pečenke?

👩‍🍳 Priprava:
Zaseko razpustimo in na njej na hitro popečemo puranjo pečenko, ki smo jo prej oprali in obrisali
do suhega. Meso solimo. Ko je meso zlato zapečeno, ga vzamemo iz posode, in v posodo damo
vso zelenjavo. Meso položimo na zelenjavo, dodamo poper, klinčke in jabolka ter zalijemo z vinom.
Takoj pokrijemo in vse skupaj damo pečt v že ogreto pečico na 200 stopinj za dobrih 20 minut.
Mlince nalomimo in prelijemo z vrelo vodo. Pustimo jih 3-5 minut, da se namakajo. Vodo odlijemo,
mlince pa zabelimo z omako od pečenke in z še malo segretete zaseke.

Recept in 📸: Urška z bloga 220 stopinj poševno.

#PreprostoZUrško #220stopinjpoševno #NagradniNatečaj

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box