Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Pršut z melono

Sestavine za 3 osebe

  • 100 g narezanega pršuta
  • Kos melone
  • 100 g mozarelle v kroglicah
  • poper
  • 1 bageto

Sestavine za 3 osebe

Priprava

Čeprav je pršut slan, se odlično poda k nekaterim vrstam sadja. Največkrat ga najdeš v kombinaciji z melono, zelo pa je okusen tudi s figami. Danes bom pripravila preprosto predjed, za katero sem prepričana, da ti bo zelo všeč!

Melono narežeš na manjše kvadratke, pršut pa natrgaš na podolgovate rezine. Koščke melone oviješ v rezine pršuta in jih pritrdiš z zobotrebcem, da držijo skupaj. Melono s pršutom nato razporediš po zunanjem robu krožnika, na sredini pa oblikuješ kupček z narezano mozarello, ali pa jo nabodeš na zobotrebec na vrh melone. Bageto narežeš na rezine in jo malo popečeš, da bo krhka in topla ter jo v košarici za kruh postrežeš svojim gostom.

Oglej si tudi Tomažev recept


Pršut se dela dolgo časa

Nastajanje pršuta je zelo dolg postopek, imenovan zorenje. Odvisno od vrste in velikosti lahko zori tudi 2 leti, da je pršut tak, kot mora biti.

 

 

 

 

 

 Pršut na več načinov

 

 

Pršut največkrat jemo kot predjed oziroma narezek, vendar ga lahko uporabiš tudi pri drugih jedeh. Odličen je na primer na pici ali pa ovit okoli zrezka, ki mu doda prav poseben okus in aromo.

Oceni ta recept

Sorodni recepti

Info box