Vse objave avtorja

Ana Bulat

Ana že vrsto let piše in fotografira izvrstne recepte za Lidlove sladke petke na Facebooku.

Profiteroli s smetano in čokolado

Sestavine za 4 osebe

  • 70 g masla
  • 150 ml vode
  • 90 - 100 g moke
  • 3 jajca
  • ščep soli
  • vanilijev sladkor
  • 3 dcl sladke smetane
  • 2 - 3 žlice sladkorja v prahu
  • temno čokolado (stopljeno)

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Maslo, vanilijev sladkor in vodo segrejemo, da se maslo popolnoma raztopi. Dodamo moko, dobro mešamo, da se zmes loči od posode (dobimo kroglo testa) in odstavimo. Zmes damo v posodo in pustimo stati par minut.
Dodamo jajce, eno po eno, vmes dobro mešamo. Dobimo gladko testo, ki ga z dresirno vrečko nabrizgamo na pekač, obložen s peki papirjem (če nimamo vrečke, damo na kupček po eno zvrhano žličko mase).
Pečemo na 200 C približno 25 – 30 minut. Pečene profiterole takoj prebodemo z zobotrebcem, da izpustimo paro. Ohladimo. Sladko smetano stepemo z vanilijevim in navadnim sladkorjem. Vsakemu profiterolu odrežemo kapico (znotraj mora biti votel) in nadevamo s sladko smetano. Pokrijemo in prelijemo še z stopljeno čokolado.

Anin nasvet: Profiteroli so v sredini “prazni,” zato da jih potem lahko napolniš z odlično kremo.

#SladkiPetek #CinnamonAndThyme

Oceni ta recept

Sorodni recepti

Info box