Presni ajdovčki

Sestavine za 4 osebe

  • 80 g presne, po možnosti nakaljene ajde (ne kaše)
  • 80 g kokosovega olja
  • 80 g orehov
  • 50 g rozin
  • 20 g kakava
  • za noževo konico cimeta
  • za noževo konico klinčkov
  • nekaj nasekljanih suhih marelic (uporabite lahko tudi zlate rozine)

Sestavine za 4 osebe

Priprava

  1. Rozine čez noč namočite v vodi (ali rumu, če boste ajdovčke postregli le odraslim).
  2. Odcedite in skupaj s preostalimi sestavinami, z izjemo marelic, zmešajte v zmogljivem mešalniku, da dobite gladko maso.
  3. Maso za nekaj ur postavite v hladilnik, nato pa iz nje z vlažnimi rokami oblikujte kroglice.
  4. V vsako kroglico vtisnite košček suhe marelice.
  5. Po želji še posujte s kakavom.
  6. Hranite v zaprti posodi v hladilniku.

Recepti, fotografije in styling: ZULEJKA JAVERŠEK
Revija Preprosto – prazniki 2017

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box