Vse objave avtorja

Ana Bulat

Ana že vrsto let piše in fotografira izvrstne recepte za Lidlove sladke petke na Facebooku.

Praznične smrečice

Sestavine za 4 osebe

  • 400 g mletih orehov
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 60-70 g sladkorja v prahu
  • 1 dl mleka
  • 80 g masla
  • testo za pico
  • mleko
  • sladkor v prahu

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Mlete orehe zmešamo z vanilijevim sladkorjem in sladkorjem v prahu. Mleko segrejemo in v njem raztopimo maslo. Vlijemo ga k orehom in dobro premešamo. Pustimo stati dobrih 15 minut (toliko, da bo ravno prav mazljivo, lahko ga damo za nekaj minut tudi v hladilnik). Pripravimo pekač (kar tistega iz pečice) in ga obložimo s peki papirjem. Testo odvijemo, ga spodaj malce odlepimo od peki papirja, da pri zvijanju ne bo težav. Celotno testo namažemo z vso orehovo maso in po najkrajši stranici zvijemo. Najprej odrežemo malce roba, nato narežemo na 12 enakih kosov (približno 2- 2,5 cm). Vsak kos posebej položimo na peki papir, enega zraven drugega, v obliki smrečice (po potrebi ga malce oblikujemo v krog). Sestavljeno smrečico pustimo stati še 15 minut, ta čas pa segrejemo pečico na 200C. Pečemo jo približno 20 minut oz. do zlato rjave barve. Pečeno izdatno okrasimo s sladkornim prelivom, kandiranimi višnjami, rozinami, svežim grozdjem, mrvicami, …

Sladkorni preliv: Žlico mleka denemo v manjšo posodico in dodajamo toliko sladkorja v prahu, da dobimo gosto zmes. Denemo jo v navadno vrečko, odrežemo konec vrečke in okrasimo.

Anin nasvet: smrečica je najboljša na dan peke.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box