Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Praženo kislo zelje s klobaso

Sestavine za 4 osebe

  • 1/2 do 1 kg kislega zelja,
  • 1-2 zavitka kmečke klobase Naše nam paše,
  • 1 manjša čebula,
  • strok česna,
  • 1 žlička mlete rdeče paprike,
  • 1 žlička mlete kumine,
  • 1-2 lovorjeva lista,
  • ocvirki,
  • dimljena zaseka,
  • poper v zrnih in
  • sol.

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Danes naše domače čaka pravo slovensko domače kosilo! 😉 Takšno, kot so ga pripravljale že naše babice! 💙 Preveri recept in napolni svoj želodček z okusnimi dobrotami. 😋 Katero domačo jed pa ti naaajraje pripraviš na tak deževen jesenski dan?

👩‍🍳 Priprava:
2 žlici zaseke razpustimo in na njej popražimo na drobno narezano čebulo. Ko se čebula razpusti,
dodamo še česen in pražimo le toliko, da zadiši. Nato dodamo kislo zelje, začimbe in malce vode.
Nekje 0,5-1 dcl vode. Popražimo in podušimo.
Kmečke klobase skuhamo po navodilu na ovitku. Kuhane klobase na večih mestih zarežemo in
popečemo na malo zaseke. Na koncu dodamo še ocvirke in popražimo le toliko, da se ocvirki
pogrejejo.
Zelje obložimo s pečenimi klobasami in toplimi ocvirki. Postrežemo toplo.

Recept in 📸: Urška z bloga 220 stopinj poševno.

#PreprostoZUrško #220stopinjpoševno #NagradniNatečaj

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box