Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Pravi Ratatouille

Sestavine za 4 osebe

  • 1 paprika
  • 1 bučka
  • 1 jajčevec
  • 3 paradižniki
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • olivno olje
  • sol
  • poper
  • lovorov list
  • parmezan

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Tole hecno francosko besedo najbrž poznaš iz risanke, ampak pravi ratatuj je francoska zelenjavna jed, ki jo lahko ješ kot enostavno večerjo ali pa kar predjed pred Tomaževimi čevapčiči.

Za ratatuj res rabiš kar veliko sestavin, ampak pripraviš ga pa čisto enostavno. Najprej na kose narežeš papriko, bučko in jajčevec, čebulo in česen pa nasekljaš. Paradižnik najprej olupiš* in mu odstraniš semena, potem pa ga narežeš na kose. Na olivnem olju najprej popražiš čebulo in česen, potem pa v ponev dodaš še vso zelenjavo, sol, poper in lovorov list. Ponev pokriješ s pokrovko in 10 minut kuhaš na malem ognju. Ko je zelenjava pokuhana, pripraviš pekač. Najprej ga naoljiš, potem pa daš vanj vso zelenjavo. Potreseš jo še s parmezanom in takšen pekač roma v pečico. Ratatuj 15 minut pečeš na 200 °C. Voila!

Ratatuj pojej s popečenimi kruhki ali testeninami, super pa je tudi sam, kar na žlico.

*Paradižnik najhitreje olupiš tako, da ga potopiš v vrelo vodo, po 20 sekundah ga vzameš ven in opereš z mrzlo vodo. Tako se bodo čisto enostavno olupili.

Oglej si tudi Tomažev recept

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box