Poletni sendvički s skuto, rukolo in breskvami

Sestavine za 2 osebi

  • 4 kosi ajdovega kruha z orehi
  • 1 breskev
  • 1 velika pest rukole
  • 2 žlici skute
  • 1 limeta
  • sveža bazilika
  • sol
  • poper
  • olje
  • olupljene pistacije

Sestavine za 2 osebi

Priprava

Kruhke naolji in popeci na suhi, po želji rebrasti, ponvi na obeh straneh. Skuto, žličko sesekljane sveže bazilike, malo limetine lupinice, malo soli, popra in nekaj kapljic limetinega soka dobro zmešaj. Breskev nareži na rezinice. Rukolo operi in osuši. V kozarcu dobro zmešaj 4 žlice olja, 3 žlice limetinega soka in malo soli in popra, nato pa s prelivom prelij rukolo in breskev. Na popečene kruhke namaži skutin namaz. Na namaz razporedi rezine breskve in rukolo. Na vrh razporedi nekaj sesekljanih pistacij, malo popopraj in postrezi.

NASVET
Uporabiš lahko kateri koli kruh, najboljši pa je prav ajdov kruh z orehi.
Uporabiš lahko spasirano skuto ali nespasirano.
Namesto limete lahko uporabiš tudi limono.
Vse sestavine lahko pripraviš vnaprej in jih hraniš v hladilniku, nato pa sendviče sestaviš in postrežeš.
V skutin namaz lahko daš tudi malo limetine lupinice.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box