Pohane perutničke iz gostilne Pr’Kopač na Brezovici

Sestavine za 4 osebe

  • 1 kg piščančjih perutničk
  • jajca proste reje
  • bela mehka pšenična moka
  • krušne drobtine, fino mlete
  • sončnično olje

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Lidlova skrivna sestavina: pekoča čilijeva omaka

Mojca in Miha Pleško nadaljujeta tradicijo gostilne Pr’Kopač na Tržaški cesti, ki se resda začne
že sredi Ljubljane, a se nato vije daleč proti Trstu; Kopač je na Brezovici že od leta 1848! Bogat izbor dobrih domačih jedi,zavezanost tradiciji in spoštovanje sezone ter gostoljubnost poskrbijo, da je gostilna vedno dobro obiskana. Nič drugače ni bilo, ko smo prinesli Lidlovo skrivno sestavino, pekočo čilijevo omako, rekoč, naj ji najdejo ubrano spremljavo. Kmalu so na mizo priletele pohane piščančje perutničke.

Priprava:

Perutničke spaniramo – pomokamo jih, potopimo v razvžrkljana jajca in na koncu še v drobtine ter jih ocvremo v sončničnem olju na 160 do 180 stopinjah. Temperatura bo prava takrat, ko v olje postavimo kuhalnico in se okrog nje začnejo delati mehurčki. Postrežemo s pekočo čilijevo omako. Zraven lahko ponudimo kruh ali pražen krompir ali pomfrit … (V gostilni Pr’Kopač lahko izbirate pohančke tudi na drug način: da jih namesto s krušnimi drobtinami spanirajo z grobo mletimi koruznimi kosmiči.)

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box