Vse objave avtorja

Mate Janković

Njegova strast do kuhanja je nalezljiva, svoje jedi pa bi opisal kot "funk" - razigrane, enostavne in hkrati kompleksne.

Pita iz mletega mesa, kislega zelja in krompirja

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g mletega mesa
  • 300 g kislega zelja
  • 1 zavoj sesekljanega paradižnika
  • 100 g korenja
  • 2 čebuli
  • 100 g korena zelene
  • 2 stroka česna
  • 1 dl rdečega vina
  • 2 lovorjeva lista
  • sol, poper
  • timijan
  • 400 g krompirja
  • 50 g parmezana
  • 50 g masla
  • oljčno olje
  • 4 rumenjaki

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Posodo za pečenje dobro naoljimo. V lonec z oljčnim oljem položimo kislo zelje, ga solimo, popramo, dodamo lovorjev list in dušimo, dokler se ne zmehča. Z zmehčanim kislim zeljem prekrijemo celotno dno posode za pečenje. V drugo posodo spet nalijemo oljčno olje in vanjo stresemo nasekljano čebulo ter jo pražimo do zlato rumene barve. Dodamo česen, na drobno nasekljano korenje in zeleno ter kuhamo, da se zelenjava zmehča. Nato dodamo meso, večkrat premešamo, dodamo sesekljan paradižnik, rdeče vino, lovorjev list, timijan in vse skupaj kuhamo približno dve uri, dokler tekočina ne izpari.

Tako pripravljen mesni ragu damo v posodo za pečenje, čez kislo zelje. Krompir skuhamo, pretlačimo, mu dodamo rumenjake, maslo in parmezan ter dobro premešamo. Meso prekrijemo s krompirjem in vse skupaj postavimo v pečico, segreto na 200 °C. Vzamemo iz pečice, ko vidimo, da je krompir na vrhu zlato porumenel, pustimo počivati 10 minut in nato postrežemo.

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box