Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Piščančji takitosi z zelenjavo in jajci

Sestavine za 4 osebe

  • 1 paket piščančjih filejev,
  • 1 paket šestih palačink za tortilje,
  • 6 jajc,
  • 1 rdeča paprika,
  • 1 rumena paprika,
  • 1 rdeča čebula,
  • 1 zavitek ribane mocarele,
  • olivno olje,
  • salsa omaka,
  • sol in
  • sveže mlet poper.

Sestavine za 4 osebe

Priprava

✨ S čim boš letos postregel/a goste na silvestrovo? 👩🏻‍🍳
Urška, z bloga 220 stopinj poševno, je našla odlično idejo za silvestrske prigrizke, pa naj bodo kot uvod v najdaljšo noč v letu ali pa kot slasten zaključek zabave! 🤩 Piščančji takitosi, ki so enostavni, okusni in pravi hit med vsemi ljubitelji mehiške hrane. 😋👌

👩‍🍳 Priprava:
Na olivnem olju popečemo piščančje fileje, ki jih solimo in popramo. Fileje odstranimo in v isti ponvi popečemo na trakove narezano zelenjavo. Zelenjavo odstranimo. Po potrebi dodamo v ponev še malo olja in popečemo z vilico raztepena jajca. Jajca popečemo kremno. Ne smejo biti suha, ker jih bomo namazali na tortilje. Tortilje premažemo z žlico kremnih jajc, obložimo z 2 pečenima piščančjima filejema, popečeno zelenjavo in potresemo z ribano mozzarelo. Zavijemo in položimo na pekač obložen s papirjem za peko. Tortilje pošpricamo z maščobo v spreju ali pokapljamo z oljem. Po vrhu jih še malo solimo, da bodo bolj hrustljave. Pečemo jih v že ogreti pečici na 220 stopinj, približno 5-8 minut. Ne smejo porjaveti, ampak postati rahlo hrustljave. Obvezno postrežemo z izbrano salsa omako.

Nasvet:
Tortilje si lahko pripravimo že dopoldne in jih potem v času silvestrovanja samo na hitro popečemo. Če smo jih hranili v hladilniku, jih predhodno vsaj pol ure vzamemo iz hladilnika, da se ogrejejo na sobno temperaturo in potem lepše in hitreje zapečejo.

Recept in 📸: Urška z bloga 220 stopinj poševno.

#PreprostoZUrško #220stopinjpoševno

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box