Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Piščančji mini file v hrustljavi skorjici na pireju iz zelene in hrušk z ananasom

Sestavine za 4 osebe

Piščančji fileji

  • 700 g piščančjega mini fileja
  • solni cvet
  • sveže mlet poper

Za paniranje

  • 3 sveža jajca iz hlevske reje XXL
  • pšenična bela moka 500, gladka
  • krušne drobtine
  • olje za cvrtje

Pire

  • 750 g gomoljne zelene
  • 1 večji krompir
  • 2 zreli hruški
  • 3 žlice sladke smetane
  • maslo
  • solni cvet

Priloga

  • 4 rezine ananasa ali
  • 4 rezine manga

Sestavine za 4 osebe

Piščančji fileji

Za paniranje

Pire

Priloga

Priprava

Piščančji fileji

Piščančje mini fileje pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in jih potolčemo, nato pa začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom. V eno posodo nasujemo presejano pšenično moko, v drugi posodi razžvrkljamo jajca, v tretjo pa stresemo krušne drobtine. Mini fileje najprej pomokamo (odvečno moko otresemo), nato jih potopimo v stepena jajca, nazadnje pa še v krušne drobtine, ki jih z dlanmi pritisnemo, da med cvrtjem ne bi odpadle. V globlji ponvi segrejemo maščobo in zrezke na obeh straneh ocvremo. Zrezki morajo v maščobi plavati, med cvrenjem jih polivamo z maščobo.

Pire

Zeleno, krompir in hruški olupimo in očistimo ter narežemo na koščke. Zeleno in krompir skuhamo v slani vodi (ko voda zavre, kuhamo še 15 minut), da se zelenjava zmehča. Dodamo na kocke narezani hruški in kuhamo še 2 minuti. Odcedimo in dobro pretlačimo. Vmešamo smetano, maslo in ponovno premešamo. Po želji dosolimo. S pirejem napolnimo servirno vrečko.

Priloga

Ananas (ali mango) narežemo na rezine.

Serviranje

Na segret servirni krožnik nabrizgamo pire, poleg damo še vroče hrustljave piščančje fileje in rezino tropskega sadja.
Po želji lahko krušne drobtine zmešamo z instant koruznim zdrobom ali zdrobljenimi koruznimi kosmiči ter dodamo še sezamova semena.

Oglej si tudi, kaj je zapisala Ema

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box