Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Piščančji mini file in kaneloni z gobami in s skuto na špinačni omaki

Sestavine za 4 osebe

piščančji file

  • 350 g mini piščančjega fileja
  • 25 g masla
  • solni cvet
  • sveže mlet poper

masa za palačinke

  • 4 dl trajnega mleka 1,5%, Pomurske mlekarne
  • 250 g moke
  • 0,5 žličke sladkorja
  • 1 dl mineralne vode
  • 1 ščepec soli
  • 3 jajca
  • olje ali maslo za pečenje

nadev za kanelone

  • 800 g mešanih gob
  • 200 g skute 40%, Zelene doline
  • 200 g špinače ali blitve
  • 100 g nastrganega parmezana (za nadev in posip)
  • 150 g masla
  • 0, 5dl rdečega vinskega kisa
  • nastrgan muškatni orešček
  • oljčno olje

špinačna omaka

  • 200 g špinače ali blitve
  • 0, 5 dl repičnega olja
  • 2, 5 dl zelenjavne ali jušne osnove
  • solni cvet

Sestavine za 4 osebe

piščančji file

masa za palačinke

nadev za kanelone

špinačna omaka

Priprava

Piščančji file

V ponvi segrejemo maslo in na njem z obeh strani zlato zapečemo mini piščančje fileje, ki jih po želji predhodno potolčemo. Začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom.

Masa za palačinke

V skledi z metlico ali električnim mešalnikom zmešamo jajca, mleko, sladkor, olje in sol. Med mešanjem po žličkah postopoma dodajamo presejano moko, da se vse sestavine zmešajo v gladko maso. Na koncu vmešamo še mineralno vodo. Pred peko pustimo počivati 30 minut.
Na ponvi segrejemo nekaj olja ali masla in dodamo tanko plast mase za palačinke, da je ponev povsem prekrita. Palačinko na obeh straneh popečemo do zlato rjave barve. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase. Pečene palačinke pokrijemo, da se ne izsušijo.

Nadev za kanelone

Gobe očistimo, narežemo in sotiramo v vroči ponvi, v kateri smo segreli malo repičnega olja. Prilijemo vinski kis in dušimo, da se gobe zmehčajo. Začinimo in ohladimo.
Liste špinače operemo in blanširamo v vreli osoljeni vodi, nato ohladimo v ledeni vodi. Dobro odcedimo (ožamemo), nato pa drobno sesekljamo.
Gobe zmešamo s polovico sesekljane špinače, skuto in z nastrganim parmezanom. Začinimo s solnim cvetom, poprom in nastrganim muškatnim oreščkom po okusu.

Špinačna omaka

V posodi zavremo 2 dl jušne ali zelenjavne osnove, dodamo preostalo sesekljano špinačo in ponovno zavremo. Med nenehnim mešanjem postopoma prilivamo repično olje, da dobimo rahlo špinačno emulzijo žametne teksture. Začinimo po okusu.
Palačinke namažemo z ohlajenim nadevom, zavijemo in razporedimo po pekaču, ki smo ga premazali z maslom. Prilijemo 0,5 dl jušne osnove in pokrijemo z alu folijo.
Pečico segrejemo na 180°C.
Kanelone pečemo 10 do 12 minut, nato odstranimo folijo, potresemo z nastrganim parmezanom in pečemo (žar), da se sir stopi in zlato rjavo zapeče.

Rjavo maslo

V ponvi vremo maslo, da rahlo porjavi in zadiši po oreščkih. Prelijemo v drugo ponev in odstavimo.

Serviranje

Na segret servirni krožnik damo piščančji mini file, po želji ga prelijemo z omako od pečenja, poleg pa z žlico raztegnemo špinačno omako, na katero položimo pečene kanelone. Pokapamo z rjavim maslom in potresemo s preostalim nastrganim sirom.

Oglej si tudi, kaj je zapisala Ema

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box