Vse objave avtorja

Mate Janković

Njegova strast do kuhanja je nalezljiva, svoje jedi pa bi opisal kot "funk" - razigrane, enostavne in hkrati kompleksne.

Piščančji file v limonino-koromačevi omaki s solato iz zelenih jabolk in korena zelene

Sestavine za 4 osebe

  • 800 g piščančjega fileja
  • sok 2 limon
  • žlicka sesekljanega koromača
  • 1 dl sladke smetane
  • sol, poper
  • 3 dl jušne osnove
  • 400 g korena zelene
  • 200 g zelenih jabolk
  • oljcno olje
  • 100 g masla

Sestavine za 4 osebe

Priprava

V široki posodi zmešamo smetano, limonin sok, piščančjo jušno osnovo, sol in poper. Zavremo in nato zmanjšamo ogenj. V omako damo piščančje fileje in jih poširamo približno 20 minut. Na koncu dodamo sesekljan koromač in maslo. Zeleno in jabolka narežemo na tanke trakove in začinimo s soljo, poprom in oljčnim oljem. Po želji lahko dodamo nekaj kapljic limoninega soka.

Serviranje

Solato postrežemo s kuhanim piščancem.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box