Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Piščančji file s čebulicami in gratiniranim jabolkom na pireju iz sladkega krompirja in rdeče pese

Sestavine za 5 oseb

Sestavine za 4-6 oseb:

  • 600 g piščančjega fileja
  • 100 g slanine v rezinah
  • 100 g čebulic borettane
  • 1 granatno jabolko
  • 50 g masla
  • olje
  • 1 dl belega vina
  • vejica rožmarina
  • sol, poper po okusu

Za pire:

  • 600 g sladkega krompirja
  • 400 g rdeče pese
  • ščepec soli
  • nastrgan parmezan
  • strok česna

Sestavine za 5 oseb

Sestavine za 4-6 oseb:

Za pire:

Priprava

V višji posodi na mešanici vročega olja in masla popečemo piščančji file z vseh strani. Vzamemo iz posode in ga zavijemo z rezinami pancete. Prevežemo s kuhinjsko vrvico. Položimo v pekač, dodamo čebulice in zalijemo z vinom. Granatno jabolko očistimo, nekaj semen prihranimo za dekoracijo, iz drugih pa stisnemo sok in ga polijemo po mesu. Solimo in začinimo s poprom.

V predhodno ogreti pečici pečemo 30 minut na 180 °C. Pečeno vzamemo iz pečice in počakamo nekaj minut, preden odstranimo vrvico in razrežemo na rezine.

Medtem ko se piščančji file peče, pripravimo pire iz sladkega krompirja in rdeče pese. Krompir in peso olupimo in narežemo na manjše kose. Krompir damo v osoljeno vodo in kuhamo približno 15 minut, nato dodamo še rdečo peso ter kuhamo še 15 minut oziroma toliko časa, da se zelenjava zmehča.

Ko je zelenjava kuhana, odlijemo tekočino. Dodamo nariban parmezan in strt česen ter vse skupaj pretlačimo v gladek pire.

Serviranje

Na segret servirni krožnik z žlico raztegnemo pire iz sladkega krompirja in rdeče pese. Nanj položimo rezine piščančjega fileja, polijemo z omako, ki je nastala pri pečenju, ter potresemo z nekaj semeni granatnega jabolka. Dekoriramo z vejico rožmarina

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box