Piščančje tortilje z zelenjavo

Sestavine za 4 osebe

  • 2 fileja pečenih piščančjih prsi (uporabite lahko kakšen drug kos pečenega piščanca, pomembno je samo, da ga na drobno narežete)
  • 2 veliki papriki
  • 1 bučka
  • 2 paradižnika
  • 4 žlice vložene koruze
  • polovica čebule
  • 1 paket tortilj
  • čajna žlička olja
  • 1 čajna žlička soli
  • ščepec kajenskega popra
  • ščepec kurkume
  • ščepec mlete rdeče paprike
  • 3 žlice kečapa
  • 2 žlici gorčice
  • 2 paketka mocarele (250 g)

Sestavine za 4 osebe

Priprava

  1. Najprej vse sestavine (pečenega piščanca in zelenjavo) na drobno narežemo.
  2. V ponev dodamo olje in prepražimo čebulo. Nato dodamo vso zelenjavo, ki smo jo predhodno narezali.
  3. Ko je zelenjava prepražena, dodamo v ponev še meso. Mešanico začinimo s soljo, kajenskim poprom, kurkumo in mleto rdečo papriko. (Opomba: Če uporabljate meso, ki je predhodno že bilo pečeno in začinjeno, potem v tem koraku z začimbami ne pretiravajte in mešanico vmes preizkusite). Vse skupaj pražimo še približno 5 minut.
  4. V ponev nato dodamo še narezano mocarelo in kečap ter gorčico. Počakamo, da se mocarela dobro stopi in nato nadevamo naše tortilje.
  5. Maso razporedimo na spodnjo polovico tortilje in jo zavijemo. Zavite tortilje postavimo v pekač, obložen s peki papirjem. Postavimo jih v ogreto pečico (200 stopinj Celzija) in pečemo toliko časa, da se lepo rjavo obarvajo.
  6. Pripravljene tortilje je najbolj pojesti v dveh dneh.

Recept sta za vas pripravili: Our Way Everyday
https://www.youtube.com/channel/UCnKYRFAfnP0C_4m31OxE4OQ

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box