Piščanček iz gostilne Pr’ Bizjak na Zgornji Beli

Sestavine za 1 osebo

  • 25 dag piščančjega fileja
  • 2 šparglja
  • bio mehki sir s plesnijo
  • jajce
  • debele drobtine
  • sol
  • poper
  • zelena
  • bučke
  • korenček
  • bazilika

Sestavine za 1 osebo

Priprava

Lidlova skrivna sestavina: bio mehki sir s plesnijo

V gostilni Pr’ Bizjak ob vznožju Storžiča, na Zgornji Beli, so se gostje iz glampinga na vrtu komaj dobro prebujali v sobotno jutro, ko je iz kuhinje že dišalo po pravkar pečenem kruhu; to jutro je Veronika Aljančič spekla tri vrste: teranovega, s pršutom in ajdovega. Hip pozneje je iz pečice vzela še omamno dišeč češnjev štrudel, narejen iz rdečih in belih češenj z domačega vrta in s pregreto smetano. Za opoldne je bilo namreč potrebno pripraviti za rojstnodnevno slavje devetdesetletnika in njegove družine.

Skrivna sestavina je bila tokrat bio mehki sir s plesnijo. Zgovorna chefica se je hitro obrnila: “Pripravila bom piščančka, kot rečemo temu krožniku v naši gostilni. Torej: ocvrt piščančji file, polnjen s šparglji in mehkim sirom, ki ga postrežemo z bučno omako in drobno zelenjavo.”

Priprava

Piščančji file zarežemo, da dobimo žepek, ki ga napolnimo s špargljema si mehkim sirom, solimo in popramo, paniramo in na 145 stopinjah cvremo v olju približno 17 do 18 minut. Postrežemo z bučno omako – bučke skuhamo in zmiksamo z baziliko – in drobno zelenjavo: zeleno, bučko in korenček na drobno narežemo in hitro blanširamo.

Oceni ta recept

Info box