Pisani makaroni v paradižnikovi omaki s pečenimi paprikami

Sestavine za 2 osebi

  • olje
  • 1/4 zelene, rdeče in rumene paprike
  • 1/2 (rdeče) čebule
  • 2 stroka česna
  • 1/2 žličke suhe bazilike
  • čilijevi kosmiči
  • 5 dcl paradižnikove kaše
  • 0,5 dcl rdečega vina
  • 2 dcl vode
  • 200 g makaronov
  • sol
  • poper
  • sveža bazilika
  • 1 pest češnjevih paradižnikov

Sestavine za 2 osebi

Priprava

V večji ponvi segrej malo olja in na segrepet popeci paprike, malo jih posoli in popopraj, nato pa shrani za pozneje. V isti ponvi segreš še malo olja in na segretem zmehčaj čebulo in česen, dodaj še suho baziliko in čilijeve kosmiče. V ponev nato zlij paradižnikovo kašo, vino in vodo. Dodaj še ½ žličke soli in malo popra in pusti, da zavre, nato pa umešaj makarone. Ponev pokrij in kuhaj približno 10 minut, medtem malo pomešaj. Če makaroni še niso kuhani, tekočine pa že primanjkuje, dodaj še malo vode. Ko so makaroni kuhani omako poskusi in dosoli in dopopraj po potrebi. Dodaj še popečene paprike, češnjevce in svežo baziliko ter premešaj, nato pa serviraj in postrezi.

NASVET
Uporabiš lahko tudi le eno barvo paprike.
Namesto rdeče lahko uporabiš belo ali rjavo čebulo.
Čilijevi kosmiči so neobvezni, prav tako pa tudi sveža bazilika.
Namesto rdečega lahko uporabiš tudi belo vino, če ga pa nimaš, pa dodaj le več vode.
Namesto češnjevih paradižnikov lahko dodaš tudi le majhno žličko balzamičnega kisa ali pa nekaj kapljic limoninega soka – potrebuješ le nekaj svežine.
Uporabi katere koli makarone ali špagete, pozor le na dolžino kuhanja in količino vode – to lahko med kuhanjem vedno dodaš.
Pravilo kuhanja testenin v enem loncu: za 100 g testenin potrebuješ približno 3,5 dcl tekočine.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box