Pho bo (vietnamska juha z rezanci in govedino)

Sestavine za 4 osebe

  • 250 g govejega fileja
  • 1 šopek mlade čebule
  • 125 g mini koruznih storžev
  • 100 g kalčkov mungo fižola
  • 10 g korenine ingverja
  • 100 g riževih rezancev Vermicelli
  • sol
  • 2 kozarca zelenjavne osnove (po 400 ml)
  • 1 zvezdasti janež
  • poper
  • 1–2 jedilni žlici limetinega soka
  • 1–2 jedilni žlici sojine omake
  • 1/2 šopka koriandra

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Goveji file operemo, ga posušimo z brisačo in za pribl. 1 uro postavimo v zamrzovalnik. Mlado čebulo očistitimo, jo po dolžini razdelimo na štiri dele in narežemo na pribl. 3 cm dolge kose. Koruzne storže očistitimo in narežemo na rezine. Kalčke operemo in pustimo, da se dobro posušijo. Ingver olupimo in drobno narežemo.

Rezance kuhamo v vreli slani vodi pribl. 2 minuti. Odcedimo, oplaknemo z mrzlo vodo in pustimo, da se osušijo. S škarjami jih narežemo na manjše kose in razdelimo v 4 skodelice za juho.

Osnovo skupaj z ingverjem in zvezdastim janežem zavremo. Začinimo s poprom, limetinim sokom in sojino omako. Dodamo rezine koruze in kuhamo pribl. 5 minut. Po 3 minutah dodamo rezine čebule.

File narežemo na zelo tanke rezine in jih skupaj s kalčki dodamo v juho. Pokrijemo in kuhamo 1–2 minuti. Rezance prelijte z juho in posujte z natrganimi listi koriandra.

Nasvet

V Vietnamu surov goveji file skupaj z rezanci dajo v skodelice in prelijejo z vrelo juho, tako da je meso srednje kuhano.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box