Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Pečene puranje prsi s Schwarzwaldsko šunko, Alpenfest jajčni vlivanci v čemaževi omaki in regratova solata z jajcem

Sestavine za 5 oseb

Pečene puranje prsi

  • 1000 g puranjih prsi brez kože in kosti
  • 250 g Alpenfest Schwarzwaldske šunke
  • 300 g sira St.Emmentaler v kosu
  • 3 žlice gorčice
  • sveže mlet poper
  • solni cvet

Čemaževa omaka in jajčni vlivanci

  • 2 žlici prekajene zaseke (ali masti z ocvirki)
  • 250 g smetanovega kefirja
  • sol
  • 200 g (kremnega) jogurta
  • 2 šopka čemaža
  • 500 g Alpenfest jajčnih vlivancev
  • 2 žlici nastrganega parmezana

Regratova solata

  • 150 g svežih regratovih listov
  • 3 jajca
  • jabolčni kis
  • oljčno olje
  • solni cvet

Sestavine za 5 oseb

Pečene puranje prsi

Čemaževa omaka in jajčni vlivanci

Regratova solata

Priprava

Pečene puranje prsi

Schwarzwaldsko šunko narežemo na tanke rezine. Ementalec grobo naribamo. Puranje prsi narežemo na rezine. Meso premažemo z gorčico, začinimo s poprom in solnim cvetom, zavijemo v rezine šunke in zložimo v ognjevarno posodo. Potresemo z ementalcem in pokrijemo z alu folijo. Pečemo v predhodno segreti pečici na 180°C. Po 25 minutah odstranimo folijo in pečemo še 10 minut, da se sir zapeče v hrustljavo skorjico. Po želji potresemo z origanom.

Jajčni vlivanci s čemaževo omako

V skledi z metlico zmešamo jogurt in smetanov kefir ter rahlo solimo. Liste čemaža operemo in narežemo na tanke rezance. V višji ponvi ali voku segrejemo zaseko, nato vanjo vlijemo kremno zmes in med stalnim mešanjem zavremo. V belo omako stresemo narezan čemaž, premešamo in ponovno segrejemo. Jajčne vlivance skuhamo v slanem kropu, odcedimo in še vroče stresemo v omako s čemažem ter premešamo.

Regratova solata

Regrat temeljito očistimo, operemo in osušimo. Jajca trdo skuhamo, ohladimo v mrzli vodi in olupimo. Iz kisa, olja in soli pripravimo solatni preliv. Regrat damo v skledo, nanj naribamo kuhana jajca in prelijemo s pripravljenim solatnim prelivom.

Serviranje

Na večji servirni krožnik damo pečene puranje prsi s Schwarzwaldsko šunko in sirovo skorjico, zraven položimo jajčne vlivance s čemaževo omako, ki jih potresemo z nastrganim parmezanom. Kot zelenjavno prilogo ponudimo skledo regratove solate z jajcem.

Dodatni nasveti

Namesto jajčih vlivancev lahko pripravimo tudi Alpenfest kruhove cmoke.

Oglej si tudi, kaj je zapisala Ema

 

 

Oceni ta recept

Sorodni recepti

Info box