Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Pečene orade z zelenjavno prilogo

Sestavine za 4 osebe

  • 2-4 orade
  • 3 krompirji
  • 1 lonček izbrane zelenjave (sveža ali zamrzjena)
  • 1/4 ohrovta
  • olivno olje
  • 1 strok česna
  • rožmarin
  • limona
  • sol
  • poper

Sestavine za 4 osebe

Priprava

☀️ Na tako lep in sončen dan bodo pečene orade odliiiično kosilo! 😍🐟 Še malo, pa bomo tako lahko uživali še bilžje morju, kot danes. 😇 Urška z bloga 220 stopinj poševno nam je zaupala ta slasten recept, na našem Instagramu pa že pripravlja vojvodinjin krompir: ➡️ bit.ly/28jWvra. 👩🏻‍🍳

🐟 Postopek:
S papirnato brisačko obrišemo ribe ter jih napolnemo z limono in aromatičnim rožmarinom. Premažemo jih z olivnim oljem in posolimo. Postavimo jih v pekač in damo v pečico, ki jo predhodno segrejemo na 190 stopinj. Ribe naj se pečejo približno 40 minut. ⏰ V soljeni vodi skuhamo krompir, ohrovt in izbrano zelenjavo. Nato odlijemo 4/5 vode in dodamo olivno olje, kasneje pa še poper in stisnjen česen. Vse skupaj samo še pretlačimo in kot prilogo postrežemo zraven pečenih orad.

#PreprostoZUrško

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box