Pečene banane s čokolado

Sestavine za 4 osebe

  • 4 banane
  • 100 g čokolade
  • nasekljani oreščki

Sestavine za 4 osebe

Priprava

  1. Zarežite v banano in v zarezo vstavite 25 gramov čokolade.
  2. Banano zavijte v aluminijasto folijo in jo na nižji temperaturi pecite od 10 do 15 minut. Ko se čokolada stali, je banana pečena.
  3. Pred postrežbo jo potresite z nasekljanimi oreščki.

Take banane postanejo še izdatnejša in slastnejša sladica, če jih popečene pokapljate z izbranimi likerji. Svežino pa jim da krema iz kisle smetane in jogurta z žličko medu.

Recepti: Matjaž Šink in Petra Slapar
Foto: Klemen Brumec
Stiliranje: Kaja Podržaj in Petra Slapar
Revija Preprosto – pomlad/poletje 2018

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box