Sestavine za 4 osebe

  • 0,5 kg beder perutničk
  • 0,5 kg svinjskega vratu
  • 0,5 kg lignjev
  • 0,5 kg školjk (po želji)
  • 0,5 kg škampov
  • 0,5 kg pikantne klobase za žar
  • 300 g graha
  • 0,5 kg riža (ki se ne razkuha)
  • 3 g žafrana
  • 1 por
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 3 l piščančje osnove
  • sol
  • timijan
  • poper
  • lovorjev list

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Perutnino in svinjski vrat posolimo, ter ga popečemo iz vseh strani v posodi, v kateri bomo pripravljali paello. Nato meso odstranimo na rob posode, popečemo por in papriko, dodamo riž, grah in začimbe. Zalijemo z jušno osnovo, v kateri smo pokuhali žafran. Po 10 minutah kuhanja odkrijemo pokrov, dodamo klobase in morske sadeže, ter kuhamo še 10 minut. Postrežemo z krhlji limete.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box