PAD THAI iz ljubljanskega bistroja As

Sestavine za 1 osebo

  • 100 g riževih rezancev
  • 100 g očiščenih repkov kozic
  • 50 g tofuja
  • 1 jajce
  • 20 g kalčkov
  • 20 g špinače
  • 10 g arašidov
  • 20 g mlade čebule
  • žlica sojine omake
  • žlica ribje omake
  • olje
  • rezina limete

Sestavine za 1 osebo

Priprava

Lidlova skrivna sestavina: kozice
Pad thai je klasična tajska jed, ki jo postrežejo tako na ulici – včasih naravnost iz voka – kot tudi v uglednih restavracijah. Osnova so riževi rezanci, potem pa je od kuharjeve spretnosti in želje gosta odvisno, kaj se bo še znašlo v voku; najbolj običajno so kot glavna sestavina kozice ali škampovi repki, piščanec, seveda pa naredijo tudi pad thai za vegetarijance ali vegane.

Legendarni Pope je iz ljubljanskega Asa naredil pravo kulinarično institucijo; po svetu je vedno hodil z odprtimi očmi in iz enega mnogih potovanj je prinesel tudi to značilno tajsko jed. Njegovo gostinsko pot nadaljuje tudi sin Sebastijan, ki se je odločil prav za pad thai, ko je v roke dobil Lidlovo skrivno sestavino – kozice. Lahka a nasitna jed – kot nalašč za dni, ko so se končali dolgi prazniki preobilja.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box