Vse objave avtorja

Sit Fit

Barbara iz "Sit in Fit" v svoji mali kuhinji ustvarja enostavne, predvsem zelenjavne in super okusne jedi za vsak dan

Ocvrte polnjene olive s česnovim aiolijem

Sestavine za 4 osebe

Sestavine za ocvrte polnjene olive

  • 1 jajce
  • 2 žlici (polnozrnate) moke
  • 2 žlici drobtin
  • 1 steklenička s česnom polnjenih oliv
  • repično olje za cvretje

Sestavine za domač česnov aioli

  • 1 rumenjak
  • 2 dcl repičnega olja
  • ¼ žličke gorčice
  • 1 strok naribanega česna
  • sok približno ½ limone
  • sol, poper po okusu

Sestavine za 4 osebe

Sestavine za ocvrte polnjene olive

Sestavine za domač česnov aioli

Priprava

V mešalnik daj rumenjak, limonin sok, česen in vodo in zmiksaj, da dobiš kremasto zmes. Nato postopoma v tankem curku med nenehnim miskanjem dodajaj olje. Ko dobiš konsistenco majoneze, jo posoli (začni z pol žličke) in popopraj ter premešaj. Poskusi in po želji dodaj še malo limoninega kisa in če je pregosto še žlico vode. Dobro premešaj in ohladi.
Olive odcedi in spaniraj – najprej v moki, nato v razžvrkljanem jajcu, nato pa še v drobtinah. Speci jih v dobro segretem olju, da postanejo hrustljave na obeh straneh. Prenesi jih na krožnik, obložen s kuhinjskimi brisačami, da se odvečno olje odcedi.
Ocvrte olive postrezi še tople, gosti naj jih pomakajo v domačem aioliju. Dober tek!

Barbarini nasveti:Olive lahko spaniraš tudi le v razžvrkljanem beljaku, ki ti ostane pri pripravi domače aioli omake (ki je pravzaprav le obogatena majoneza).
Lahko uporabiš tudi olive, napolnjene še s čim drugim, na primer s papriko. Uporabiš lahko tudi črne olive, napolnjene s feto.
Če ti okus svežega česna ni preveč všeč, v aioli daj malo česna v prahu ali pa česen v celoti izpusti.
Za cvretje je najboljše rastlinsko olje, še najboljše pa repično.
Domačo majonezo lahko brez težav pripraviš tudi z ročnim mešalnikom!
Če aioli omake ne porabiš v celoti, jo pokrito hrani v hladilniku in porabi v štirih dneh.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box