Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Obloženi kruhki z brie-jem in brusnicami

Sestavine za 4 osebe

  • 2 žlici stopljenega masla
  • 2 žlici olivnega olja
  • ½ francoske bagete
  • 250 g svežih brusnic
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 2 žlici sladkorja
  • nekaj vejic svežega rožmarina
  • sir brie

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Čeprav so brusnice pravzaprav sadež in lahko iz njih delaš tudi sladice, se zelo zelo dobro podajo tudi k siru. Meni grejo najbolje skupaj z brie-jem in danes ti bom zaupala recept za najboljše obložene kruhke.

Maslo in olivno olje zmešaš skupaj, bageto pa narežeš na 0,5 cm debele rezine. Rezine premažeš z oljem in maslom ter jih položiš na pekač. Kruhke 4-5 minut pečeš v pečici na 180 stopinj. Pekač nato vzameš ven in previdno obrneš kruhke, da se zapečejo še na drugi strani. Pri tem zeloooo pazi, da se ne opečeš! Kruhke tudi na drugi strani pečeš 4-5 minut in ko dobijo lepo zapečeno skorjico, jih vzameš iz pečice.

Medtem ko se kruhki pečejo, zmešaš brusnice s sladkorjem in kisom in jih razporediš po pekaču, ki ga daš v pečico h kruhkom. Pečeš toliko časa, dokler brusnice ne spustijo slastnega soka (približno 6 min). Nato jih skupaj s kruhki vzameš ven in zdaj imaš vse pripravljeno za svojo jed: brie narežeš na rezine, ga položiš na kruhke, čez pa premažeš še brusnice. Na vsakega od kruhkov daš še majhno vejico rožmarina in to je to. 🙂

Oglej si tudi Tomažev recept

Brusnica – stara gospa

Grmiček brusnice lahko živi zelo, zelo dolgo. Nekateri so stari tudi do 100 let, pa še vedno obrodijo sadove!

 

 

 

Brusnice niso samo za jest

Brusnice so včasih uporabljali tudi za zorenje mesa, zdravljenje ran in barvanje oblek. Kaj takega!

 

 

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box