Njoki Kral iz gostilne Pr Kral

Sestavine za 4 osebe

Njoki

  • 50 dag krompirja
  • 5 dag ostre moke
  • 5 dag mehke moke
  • 1 jajce
  • 1 žlica pšeničnega zdroba
  • 1 žlica masla
  • sol

Omaka s puranom

  • 40 dag puranjega fileja
  • 15 dag bučk
  • 15 dag raznobarnih paprik
  • 5 dag češnjevega paradižnika
  • 20 dag paradižnikove omake

Po okusu še

  • pesto bazilike
  • parmezan
  • belo vino
  • česen
  • poper
  • sol

Sestavine za 4 osebe

Njoki

Omaka s puranom

Po okusu še

Priprava

Lidlova skrivna sestavina: puranji file

V sosednji vasi se jen rodil Jakob Aljaž, v vasi Verje pri Medvodah pa kraljuje gostilna Pr Kral, ki jo mnogi verjetno precej bolj poznajo izpred nekaj let, ko je ta hiša gostila televizijsko serijo Gostilna išče šefa. No, k zdajšnji šefici Heleni Schoenlieb sva z Deanom prinesla tokratno Lidlovo skrivno sestavino – puranji file, na mizo pa sva dobila krožnik, ki so ga poimenovali njoki Kral.

Priprava:

Njoki Kral: Krompir skuhamo, olupimo in spasiramo.Vse sestavine dobro pregnetemo, oblikujemo za prst debelo kačo in z nožem narežemo poljubno dolge njoke. Skuhamo jih v slanem kropu; kuhani so, ko priplavajo na površino.

Omaka s puranom: Puranji file narežemo na manjše kocke in ga čez noč mariniramo v oljčnem olju, zeliščni soli, popru, rožmarinu, peteršilju in koprcu. V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo puranje kocke, potem pa še papriko, bučke in paradižnik; vse skupaj na hitro popražimo, dodamo česen in ko zadiši zalijemo z belim vinom ter počakamo, da alkohol izpari. Na koncu dodamo paradižnikovo omako in bazilikin pesto. Odcejene njoke dodamo v ponev za minuto ali dve, da se okusi povežejo. Preden postrežemo, na Kralove njoke že na krožniku naribamo še dobro merico parmezana.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box