Namaz iz jajčevcev

Sestavine za 2 osebi

  • 1 velik jajčevec (približno 400g)
  • sol
  • poper
  • olje
  • 2 mladi čebulici
  • 1 strok česna
  • svež peteršilj

Sestavine za 2 osebi

Priprava

Jajčevec nareži na centimetrske režine, jih pokapaj z oljem, posoli in popopraj ter peci približno 20 minut v pečici, ogreti na 190˘C. V ponvici segrej malo olja in na segretem zmehšaj na kolute narezano mlado čebulo. Dodaj naribah strok česna, malo soli in popra ter premešaj. V mešalniku zmiksaj pečene jajčevce in zelenjavo. Namaz poskusi in dosoli, če je potrebno. Na koncu v namaz umešaj še sesekljan peteršilj. Namaz postrezi s kruhom in po želji še z belim vinom in uživaj!

NASVET
V namaz lahko po želji umešaš še malo kajenskega popra ali čilija v prahu.
Namaz zmiksaj v čisto gladko zmes, lahko pa pustiš še nekaj koščkov lupinice.
Namesto mlade čebulice lahko uporabiš tudi eno manjšo šalotko.
Namaz hrani v neprodušno zaprti posodici v hladilniku do enega tedna.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box