Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Najboljši svinjski kotleti

Sestavine za 4 osebe

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 svinjskih kotletov brez kosti
  • ½ skodelice rjavega sladkorja
  • ½ čebule
  • ½ skodelice ketchupa
  • ½ skodelice barbecue omake
  • 1 žlica medu

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Ko imamo doma kdaj piknik, si čez meso najraje prelijem slastno barbecue omako. Oči vedno poskrbi, da je imamo dovolj, ker ve, da bo vsaj polovica pristala v mojem želodčku. Ampak barbecue omaka ni samo za jedi z žara: lahko jo pripraviš tudi sam doma in z njo preliješ v ponvi pečene svinske kotlete.

Najprej segreješ olje in popečeš kotlete na vsaki strani 2-3 minute. Čebulo nasekljaš na čim manjše koščke. Če ti ne gre, naj ti pri tem pomaga kdo od staršev. V posodo zmešaš vse sestavine in omako preliješ čez kotlete. Počakaš, da zavre, potem pa ogenj zmanjšaš na minimum in kuhaš še 5 minut. Kotlete lahko postrežeš s pečenim hrustljavim krompirčkom. Njami!

Oglej si tudi Tomažev recept

Svinjina na več načinov

Svinjino lahko pripraviš na 1001 način: lahko jo mariniraš, pečeš v ponvi ali v pečici, kuhaš, pečeš na žaru in še marsikaj! Iz svinjine pa delajo tudi šunko, pršut in slanino.

 

 

Dve zlati pravili

1. Svinjske kotlete vedno kuhaš na majhnem ognju, da ostanejo sočni.

2. Kotletov nikoli ne postrežeš takoj, ampak jih pustiš stati vsaj 3 minute preden jih postrežeš.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box