Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Murkova župa

Sestavine za 8 oseb

  • 1 kg kumaric
  • 1 kg krompirja
  • 4 stroki česna
  • ščepec kumine
  • 2 žlici moke
  • ščepec mlete paprike
  • olivno olje
  • sol po okusu

Sestavine za 8 oseb

Priprava

  1. Kumarice in krompir olupite, narežite na rezine in jih dajte kuhat v slan krop.
  2. Na olju popražite moko, dodajte papriko v prahu in prežganje tik pred koncem kuhanja zmešajte v juho ter kuhajte še nekaj minut.
  3. Po okusu dodajte še kumino in strt česen.
  4. Če želite bolj kremasto in gostejšo juho, jo lahko (en del ali v celoti) zmešate v mešalniku.
  5. Zraven ponudite popečene kocke kruha, da enolončnici dodate hrustljavo noto.

Recepti: TOMAŽ KAVČIČ
Fotografije: MATEJA JORDOVIĆ POTOČNIK
Styling: ŽANA KAPETANOVIĆ
Revija Preprosto – prazniki 2014

Oceni ta recept

Sorodni recepti

Info box